O nouă campanie de donare de sânge

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului vor realiza o nouă campanie de donarea de sânge, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarhul paraclisului.

Campaniei de donare de sânge iniţiată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se vor alătura şi următoarele instituţii: Ministerul Apărării Naţionale, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti precizează că o persoană umană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde; sub 2% din români donează sânge şi numai 60% din nevoia de sânge este acoperită în ţara noastră, iar sângele donat de o persoană poate salva trei vieţi.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au demarat în anul 2013 campania de donare de sânge intitulată ”Donează sânge! Salvează o viață!”. În urma acestei campanii s-au prezentat pentru prelevare aproximativ 800 persoane din care au donat sânge, în urma consultaţiilor medicale de predonare, un număr de 518 persoane, fapt care a plasat Patriarhia Română pe locul I în topul instituţiilor care au donat sânge în perioada 5 aprilie – 6 iulie 2013. Cantitatea de sânge obţinută este un dar nepreţuit pentru numeroasele persoane care au suferit un accident, care au nevoie de o intervenţie chirurgicală sau de un transplant de organe, multe dintre acestea zbătându-se la limita dintre viaţă şi moarte.

Comentarii Facebook


Știri recente