O nouă biserică sfințită pentu comunitatea ortodoxă ucraineană

Credincioșii ortodocși ucrainieni din județul Timiș au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare. Aceștia au participat în număr mare la slujba de sfințire a bisericii „Înălțarea Domnului”din localitatea Remetea Mică, oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Din încredințarea Patriarhului României, sfântul locaș a primit un al doilea hram, fiind pus sub paza și ocrotirea Sfântului Ierarh Luca al Crimeii.

Din soborul slujitorilor au făcut parte pr. Alexandru Moțoc, consilier patriarhal, pr. Ioan Pițura, vicar general al Protopopiatului Ucrainean din Sighet, Pr. Ilie Albiciuc, protopop al Protoieriei ortodoxe ucrainiene din Lugoj, precum și numeroși clerici de la mai multe parohii ucrainiene și românești din județ, după cum ne-a precizat George Giurgiu.

După slujba de târnosire, ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe o scenă special amenajată în curtea bisericii, la care a dat răspunsuri Grupul psaltic „Teosis”.

La sărbătoarea sfințirii bisericii au participat oficialități locale și județene, precum și numeroși credincioși ucraineni atât din Banat, precum și din Maramureș.

Noua biserică a ucrainienilor din Remetea Mică a fost zidită între anii 2008-2014, prin purtarea de grijă și râvna preotului paroh Adrian Vișovan și a întregii comunități ucrainiene din această zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente