O nouă biserică pentru credincioşii Parohiei vrâncene Angheleşti

Duminică, 17 mai 2015, a fost prilej de sărbătoare pentru credincioşii Parohiei vrâncene Angheleşti. Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a sfinţit piatra de temelie a noii biserici din localitate, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă“, şi a oficiat, apoi, Sfânta Liturghie pe un postament amplasat în vecinătatea locaşului de cult, după cum ne-a declarat Dragoş Olteanu.

Ierarhul a rostit la final şi un cuvânt de învăţătură despre Evanghelia din această duminică, numită a Orbului din naştere.

„Săptămâna trecută, Mântuitorul Hristos Se revelase ca Mesia unei femei samarinence, dispreţuită de poporul iudeu, iar astăzi ni se vorbeşte despre descoperirea Sa ca Fiu al lui Dumnezeu unui om smerit, desconsiderat de cei din jur, un cerşetor orb din naştere. Prin aceasta, vedem cât de necunoscute sunt căile Domnului şi că acolo unde voieşte Dumnezeu, se biruieşte rânduiala firii. De aceea, a afirmat despre Sine că este «Lumina lumii» (Ioan 8, 12) şi a venit ca să aducă lumină în conştiinţa umană, în mintea oamenilor. Orbul nu văzuse lumina soarelui, dar Mântuitorul l-a determinat să vadă cu ochii minţii, cu ochii sufletului, atotputernicia şi bunătatea lui Dumnezeu, în timp ce fariseii şi cărturarii, care vedeau cu ochii fizici, erau orbi sufleteşte“, a evidenţiat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

La slujbe au participat sute de credincioşi din localitate şi din parohiile învecinate, care au primit binecuvântarea Chiriarhului lor.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

Actuala biserică parohială din satul Angheleşti a fost ridicată în perioada 1935-1965. Întrucât a ajuns într-o stare avansată de degradare, acum trei ani, s-a început construirea unui nou locaş de rugăciune, prin strădania preotului paroh Georgian Gugeanu şi cu sprijinul enoriaşilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…