O nouă apariție editorială

La Editura „Basilica” a Patriarhiei Române a apărut de curând un nou volum al părintelui arhimandrit Timotei Aioanei, informează TRINITAS TV. Titlul, „Dincolo de cuvinte”, așează intenționat cartea și portretele de oameni prezentate în ea sub un paradox fecund: deși avem înainte un text, adică un sistem de sensuri alcătuit din cuvinte, suntem invitați să admirăm frumusețea chipurilor evocate dincolo de ceea ce reprezintă litera scrisă sau arabescurile inspirate ale frazei.

De la chipul starețului Cleopa și până la cel al Fericitului patriarh Pavle, cartea adună între coperțile ei câteva zeci de portrete evocatoare, prin intermediul cărora, fiecare dintre noi, putem creiona în minte imaginea unei lumi frumoase și tihnite pe care o rostuiesc oameni minunați, cu discreție și cu respect pentru lucrul bine făcut.

Volumul părintelui arhimandrit Timotei Aioanei ne oferă tuturor un prilej de liniștire spirituală și o ocazie de a cunoaște cum viața Bisericii, dată de personalitățile ei, mai mult sau mai puțin vizibile, dă sens și profunzime vieții cotidiene pe care o știm atât de bine.

Cartea poate fi achiziționată de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente