O mie de copii, beneficiari ai campaniei „Prevenție și Educație pentru Sănătate” – 2016

Preventive Healthcare and Health Education Program for a Thousand Children in 2016

Aproximativ o mie de copii din opt localități din județele Ilfov și Prahova au fost benficiarii programului Prevenţie si Educaţie pentru Sănătate, desfășurat în perioada 4 august – 5 decembrie 2016. Această campanie a fost organizată de douăzeci de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, între care și personal medical specializat: zece medici și cinci asistenți medicali.

Necesitatea unui program de Prevenție si Educatie pentru Sănătate a fost sesizată în timpul Campaniei Sănătate pentru Sate, pentru care exista în vigoare un protocol semnat la data de 3 septembrie 2015 între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății.

Scopurile campaniei au constat în reducerea cazurilor de îmbolnăvire, creșterea calității vieții și reducerea problemelor financiare, în special în zonele rurale. Aceste acțiuni au fost posibile prin colaborarea cu parohiile, cu școlile și cu administrațiile publice locale.

Voluntarii s-au deplasat în localitățile vizate, unde au pregătit și susținut sesiuni de informare pentru prevenirea problemelor de sănătate din mai multe specialități:

  • Stomatologie;
  • Boli de nutriție și metabolism;
  • Psihiatrie pedriatică;
  • Recuperare medicală;
  • Igienă și sănătate publică.

Copiii au fost instruiți în cadru formal și informal, au pus întrebări și au aflat lucruri importante pentru sănătatea lor. Pentru unii dintre ei, acesta a fost primul contact cu un medic stomatolog. De asemenea, toți participanții au primit truse de igienă orală din partea Carrefour România, sponsorului campaniei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…