O icoană de Mărțișor

Sosirea primăverii aduce bucurie în inimile tuturor. Orice vestește această sosire este binevenit. Fie că e vorba de o floare, de căldură sau o rază de soare. Simbolul primăverii, mărțișorul, mereu aduce bucurie prin forma și culoarea lui. Dar când pe mărțișor o vedem pe Maica Domnului chiar în momentul Buneivestiri, al primirii florii de crin de la Arhanghelul Gavriil, bucuria duhovnicească este îndoită.

Acest lucru l-au avut în vedere și copiii de la Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad. Pentru ocazia zilei de 1 Martie, aceștia au pregătit cu multă răbdare și dragoste câteva sute de mărțișoare reprezentând icoana Buneivestiri și, la „plinirea vremii”, le-au dăruit cu bucurie.

Prima lor oprire s-a făcut la Sfânta Mănăstire Arad-Gai, unde au dăruit mărțișoare întregului sobor de maici, după care au intrat în biserică pentru a-i cânta Maicii Domnului o frumoasă priceasnă, după cum informează episcopiaaradului.ro

Pașii lor au continuat spre Cantina Socială „Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului unde au dăruit mărțișoare celor 60 de beneficiari. Nu au uitat nici pe cei care le poartă de grijă și le fac mereu daruri prin Programul „Masa Bucuriei” – Selgros Cash&Carry Arad, unde au dăruit mărțișoare tuturor angajatelor. Nu în cele din urmă, copiii Centrului de zi au cercetat și bătrânețile tuturor vârstnicilor din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din cadrul DDAC Arad, oferind mărțișoare celor peste 150 de persoane. Aici se puteau vedea lacrimi și bucurie în ochii tuturor, copii, bunici și angajate. Prin bucuria mărțișorului purtată de copii, Maica Domnului a adus primăvara în inimile acelor osteniți și împovărați de aici. Mărțișoare au primit cu multă bucurie și angajatele Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului și a Protopopiatului Arad.

Programul „O icoană de Mărțișor” s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și a fost implementat de P.C. pr. Gabriel C. Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad, a luat ființă acum 1 an cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și are în prezent o grupă de 10 copii, dar ar putea să-și mărească capacitatea în funcție de solicitările primite. Copiii sunt coordonați și supravegheați cu dragoste și dăruire de Maica Iustiniana și Ștefan Capriș – asistentul social al Arhiepiscopiei și primesc zilnic o masă caldă gratuită de la Cantina Socială a Arhiepiscopiei și se bucură de implicarea mai multor tineri voluntari.

Centrul oferă copiilor, zilnic între orele 12-16, condiții de educație și un „control social” după orele de școală și urmărește prevenirea excluderii sociale a copiilor și familiilor cu risc crescut de marginalizare socială sau aflate în incapacitate de a oferi condiții minimale de subzistență, creștere și educație, prin programe de servicii educaționale, sociale și medicale oferite în cadrul centrului.

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, copiii Centrului de zi au avut parte de alese bucurii duhovnicești prin această activitate de mărțișor și sunt motivați să-și sporească activitatea filantropică în folosul semenilor lor, după cum bine se spune: „dar din dar se face Rai”.

Comentarii Facebook


Știri recente