O familie de refugiați ucraineni a venit să se roage la Catedrala Patriarhală

Între credincioșii care au participat în Duminica Ortodoxiei la Catedrala Patriarhală, s-a aflat și o familie de refugiați ucraineni.

© Basilica.ro / Raluca Ene

Tatăl, mama și cei patru copii s-au rugat în timpul Sfintei Liturghii oficiate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și PS Varlaam Ploieșteanul.

Ei sunt din regiunea Odesa, iar tatăl copiilor este preot.

În timpul Liturghiei, copiii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

© Basilica.ro / Raluca Ene

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Patriarhia Română a venit în sprijinul refugiaților veniți în România și Republica Moldova.

Patriarhul Daniel a făcut un apel la ajutorarea refugiaților și la rugăciune pentru pace și în toată Biserica Ortodoxă Română au fost organizate colecte sau acțiuni de ajutorare a refugiaților din Ucraina, prin care le-au fost oferite hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente