O echipă de fotbal promovează obiectivele turistice din Constanţa într-un mod inedit

Catedrala ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Biserica îngropată din Istria, castrul din Capidava şi alte obiective turistice din judeţul Constanţa sunt promovate de echipa de fotbal Farul într-un mod inedit: jucătorii vor purta pe tricouri imaginea monumentelor la meciurile oficiale.  

Campania iniţiată de echipa constănţeană a fost demarată „pentru a întări legătura dintre echipă şi comunitatea constănţeană, precum şi pentru a promova la nivel naţional Constanţa ca destinaţie turistică cu multiple atracţii”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a echipei Farul.

Părintele Eugen Tănăsescu a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica că această campanie este o „iniţiativă lăudabilă” care promovează obiectivele culturale într-o lume secularizată.

„Îi felicităm pe cei de la Farul şi îi invităm pe ceilalţi constănţeni să le urmeze exemplul şi să preţuiască identitatea culturală a zonei” a spus părintele Eugen.

Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Constanţa a fost construită între anii 1883-1885, fiind prima biserică românească din oraş după Războiul de Independenţă din 1877.

Biserica din Istria, unică în România, a fost inclusă pe lista Monumentelor de patrimoniu din ţara noastră.

Construcţia este în formă de cruce, cu faţa în stil oriental şi a fost sfinţită între anii 1862 – 1864 de către episcopul grec Dionisie del Calpatos, care locuia în Tulcea.

Foto credit: F.C. Farul Constanţa

Comentarii Facebook


Știri recente