O cruce trasată peste văile din Vrancea și Buzău cu icoana Maicii Domnului de la Dălhăuți

Cu binecuvântarea Arhiepiscopului Ciprian, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dălhăuți a fost purtată sâmbătă cu un autoturism pe toate văile din Vrancea și Buzău, din sat în sat, din oraș în oraș pe un traseu în formă de cruce.

Purtarea icoanei „Hodighitria” („Cea care arată calea”) a fost organizată de Asociația Femeilor Ortodoxe (AFO) din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Traseul parcurs a reprezentat o cruce, pornind de la hotarul de nord al Eparhiei, de la granița cu județele Bacău și Vaslui, până la hotarul de sud, granița cu județele Ialomița și Prahova, și de la hotarul de est al Eparhiei, granița cu județele Brăila și Galați, până la hotarul de vest al Eparhiei, aproape de granița cu județul Covasna și, imediat lângă aceasta, cu județul Brașov.

În fața icoanei, drumul a fost deschis de o altă mașină ce purta steagul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și steagul României, ca semn al rugăciunii pentru izbăvirea întregii țări de boala care paralizează viața socială prin starea de urgență pe care o determină. Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

”Pentru noi, oamenii de la Curbură, este o mare mângâiere

„Pentru noi, creștinii, aceste zile sunt grele din punct de vedere sufletesc, deoarece, pentru prima dată după 2000 de ani de creștinism, suntem nevoiți să stăm în afara bisericii, în afara slujbelor religioase”, a semnalat Ana Săcrieru, președinta Asociației.

„Acest lucru este o durere pe care o primim ca atare și care este mai greu de dus pentru noi decât riscul îmbolnăvirii pe care, de asemenea, îl conștientizăm și îl respectăm sub aspectul tuturor măsurilor impuse de legislație pentru prevenirea acestui risc”, a explicat președinta AFO.

„Această icoană a Maicii Domnului, pentru noi, oamenii de la Curbură, este o mare mângâiere, pentru că a fost scoasă de fiecare dată când vremile au trimis câte o năpastă asupra oamenilor, iar mângâierea ei nu a întârziat să apară. Îi mulțumim din toată inima Ierarhului nostru pentru că a îngăduit și a binecuvântat această cerere a celor 8000 de membre ale Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei”, a spus Ana Săcrieru potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu parohiile și mănăstirile din cele două județe, a pregătit 470 de pachete cu dezinfectant, alcool sanitar și cloramină pentru asigurarea condițiilor de igienă în bisericile din eparhia lor.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente