O catedrală din București donează pentru Catedrala Națională

Catedrala „Sf. Spiridon Nou” – Paraclis Patriarhal din Capitală va susține pictarea în mozaic a Sfântului Spiridon la Catedrala Națională.

Reprezentarea sfântului va acoperi o suprafață de 37,5 metri pătrați de pe peretele sud al naosului.

„Ne-am gândit că la partea de pictură a catedralei este cel mai simplu de contribuit, fiindcă rezultatele vor fi ușor de văzut și este vorba despre sfinții care ne sunt dragi”, a declarat pentru Basilica.ro Părintele Ionuț-Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal și preot slujitor la Catedrala „Sf. Spiridon Nou” – Paraclis Patriarhal.

„Dacă fiecare comunitate parohială mai mare și-ar alege să susțină un anumit sfânt sau o anumită porțiune de mozaic, pictarea Catedralei Naționale ar deveni mai ușor de finanțat”, a adăugat el.

A fost achitată deja o treime din costul total al mozaicului care îl va reprezenta pe sfântul ocrotitor al catedralei bucureștene.

Pentru pictura Catedralei Naționale a donat și Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, care a susținut reprezentarea din altar a Sfântului Mucenic Laurențiu Arhidiaconul. „Catedrala Națională este și a mea, îmi aparține și mie într-un fel”, a declarat IPS Laurențiu. „De aceea, și personal vreau să am o contribuție directă.”


Mai sunt încă sute de scene și icoane de realizat. Urmează acest link pentru a afla modalitățile prin care poți dona pentru Catedrala Națională.


O echipă de 60 de oameni lucrează la pictura Catedralei Naționale. Anul acesta vor finaliza mozaicul de pe spatele catapetesmei și pe peretele veșmântarului, până la cota de +8.4 m.

Urmează montarea mozaicului de pe crucea Altarului și demontarea schelelor din altar. Între timp, în atelier se lucrează la scena «Nașterea Domnului» și la cele de pe Arcul Triumfal de deasupra catapetesmei.

Dacă vrei să contribui la pictarea Sf. Spiridon, datele necesare sunt pe afișul creat pentru comunitatea de la Catedrala „Sf. Spiridon Nou” – Paraclis Patriarhal din Capitală:

Vezi și:

Sursa foto: Catedrala „Sf. Spiridon Nou”

Comentarii Facebook


Știri recente