O carte despre cinci educatori creștini republicată în Anul omagial al pastorației părinților și copiilor

Editura Basilica readuce în lumină o lucrare apărută în 1944 în care Preotul Profesor Mihail Bulacu prezintă cinci personalități considerate „educatori creștini ai neamului românesc”.

Publicat în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, volumul prezintă activitatea de educatori a lui Gheorghe Lazăr, Ion Heliade-Rădulescu, Mihai Eminescu, Alexandru Vlahuță și George Coșbuc.

Fiecare capitol al cărții „Educatori creștini ai neamului românesc” are un titlu sugestiv, menit să pună în lumină relevanța personalității respective pentru subiectul abordat.

Intens preocupat de educația copiilor și a tinerilor, părintele Mihail Bulacu a fost unul dintre cei mai de seamă pedagogi români.

„Cartea părintelui profesor se remarcă printr-un stil viu și cursiv, care face lectura ușoară și plăcută, dar și prin faptul că pune la dispoziția cititorilor români principiile pedagogice ale unor nume importante din istoria neamului românesc”, semnalează Editura Basilica.

„Editura Basilica publică lucrarea de față, ca semn de omagiere a memoriei celor cinci personalități analizate, cărora ar putea să se adauge, fără nicio rezervă, și părintele Mihail Bulacu, cel mai prolific publicist român din domeniul pedagogiei creștine românești”, se precizează în Nota Editorială.


Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente