O „Academie pentru viață”. Școala de vară pro-viață de la Brașov la final

35 de tineri au participat timp de 4 zile în Brașov la prima școală de vară pentru lideri ,,Viitorul este pro-viață”.

„Personal, am simțit această Școală ca pe o Academie pentru Viaţă, datorită persoanelor care au fost prezente ca să ne instruiască”, a declarat la final unul dintre participanți.

Școala de vară a fost organizată de Asociațiile „Studenți pentru viață” și „România pentru viață” în perioada 1-4 august, la complexul Monterai din Poiana Brașov. Au avut loc dezbateri, conferințe și ateliere pe teme pro-viață și pro-familie.

Eliza Maria Cloțea, Președinte Studenți pentru viață (SPV), a spus că organizarea primei ediții a acestui concept nou de școală de vară nu a fost facilă, dar rezultatele sunt pe măsură: „Sunt extrem de bucuroasă și recunoscătoare”.

„35 participanți din toată țara, elevi și studenți. 5 ateliere practice, 4 conferințe pe teme diverse cu oameni din diferite domenii, 2 proiecții de film, o dezbatere intensă moderată de mentori cu experiență și multe, multe amintiri și mărturii frumoase”, a semnalat Eliza Maria Cloțea.

Alexandra Nadane, Președintele „România pentru viață” a transmis mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă organizarea școlii de vară: gazde, vorbitori, mentori, participanți, instituții și organizații.

„Mă bucur mult că, în urma eforturilor făcute de aceștia, 35 de tineri, care anterior au trecut printr-un proces riguros de selecție, au avut ocazia să învețe, să primească instrumente de lucru pentru activitățile din comunitățile lor și mai ales că cunoască alți tineri cu preocupări similare, cu care să colaboreze”, a declarat Alexandra Nadane potrivit site-ului oficial al SPV.


Asociația Studenți pentru viață este o organizație înființată în 2013, care oferă sprijin și consiliere tinerelor și adolescentelor aflate în criză de sarcină sau situații de violență și desfășoară programe de formare destinate tinerilor pentru familie și integrare socială.

Vezi și: „A fi pro-viață înseamnă a fi pro-dragoste”: Interviu cu Eliza Cloțea, Președintele SPV

Foto credit: SPV

Comentarii Facebook


Știri recente