Numeroși credincioși din localitatea Ineu au fost prezenți la sfințirea Bisericii Izvorul Tămăduirii

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent duminică, 09 octombrie 2016, la Biserica Izvorul Tămăduirii din incinta Spitalului Orăşenesc din Ineu, Protopopiatul Ineu. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a oficiat  sfinţirea locașului de cult, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.

După slujba de târnosire (sfințire), ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie pe un amplasament din curtea noii biserici. La slujbă au fost prezenti numeroși credincioși, precum și reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

Din sobor au făcut parte părintele arhimndrit Ciprian Grădinaru, duhovnic la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti, părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat credincioșilor pericopa evanghelică. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a lăudat implicarea credincioșilor în viața comunității.

Prin această lucrare sunt evidenţiate strădaniile unei vechi cetăţi ca Ineul, fostă reşedinţă episcopală, de a ridica o biserică pentru slujirea unei instituţii medicale şi sociale şi care arată frumuseţea echilibrului căutării sănătăţii şi armoniei dintre viaţa trupească şi cea sufletească prin unităţile ce urmăresc continua lor îmbunătăţire. Prin aceasta se valorifică moştenirea trecutului în noile împliniri în care este angajat tineretul, garant al păstrării şi continuării nobilelor tradiţii ale neamului în folosul Bisericii şi a ţării, a spus Înaltpreasfinția Sa

În cadrul slujbei, părintele Radu Constantinescu a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, rangul bisericesc de iconom.

***

Biserica nou sfinţită, pusă sub patronajul Maicii Domnului, având hramul Izvorul Tămăduirii, a fost ridicată în curtea Spitalului Orăşenesc Ineu. Este construită din lemn, în stil maramureşean, de către meşteri maramureşeni. Piatra de temelie a fost pusă în  data de 1 august 2010, însă lucrările propriu-zise au început abia în anul 2016, odată cu venirea noului preot slujitor, numit în decembrie 2015. Biserica a fost construită în perioada aprilie-septembrie 2016.

Comentarii Facebook


Știri recente