Nu vă lăsați gârboviți de telefoanele și tabletele voastre – Episcopul Macarie

Episcopul Macarie al Europei de Nord a prezidat Sfânta Liturghie duminica trecută în noul locaș de cult care urmează să fie achiziționat de parohia românească din Stavanger, Norvegia.

Predica Preasfinției Sale a făcut referire la minunea tămăduirii de Hristos a femeii gârbove, relatată în evanghelia duminicală.

Cu această ocazie, Părintele Episcop a atenționat cu privire la pericolul dependenței de noile tehnologii.

„Nu vă lăsați gârboviți de telefoanele și tabletele voastre. Ridicați privirea din ecran, din acest cer virtual care vă orbește sufletește”.

„Priviți cu milă și grijă la chipurule celor din preajmă, apoi înălțați-vă privirea spre cer, privind spre Mântuitorul Hristos, de la Care se pogoară toată darea cea bună și tot darul desăvârșit”, a subliniat ierarhul.

Vineri, 6 decembrie 2019, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, ierarhul a oficiatSfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, iar sâmbătă, 7 decembrie, la sărbătoarea Sfintei Mari Mucenițe Filofteia de la Argeș, a slujit de hram în orașul Bergen în noua biserică românească cumpărată în vara acestui an.

Copiii şi credincioşii participanţi au primit cărți de rugăciuni și daruri din partea Părintelui Episcop care a vizitat și la domiciliu câțiva enoriași, încurajându-i în purtarea crucii.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente