Nu prea acordăm importanță sufletelor noastre, atenţionează Episcopul Oradiei

Preasfinţitul Părinte Sofronie a semnalat în omilia duminicală tendinţa generală de a ne îndrepta mai mult spre cele materiale în detrimentul celor spirituale. „Nu prea acordăm importanță sufletelor noastre”, a spus ierarhul în predica rostită la parohia Oradea-Vii.  

Episcopul Oradiei a semnalat că „trăim mai mult trupește, pentru trup și din perspectiva trupului, decât din cea a sufletului”.

„Ne îngrijim atât de puțin de sufletele noastre, iar aceasta se vede, în viața de zi cu zi, prin manifestările noastre din viața lăuntrică, dar mai ales din cea exterioară, pentru că din prisosul inimii vorbește omul. Așa cum avem viața lăuntrică, o avem și pe cea din afară, și cum ea este împuținată înăuntru, nu are cum să arate altceva decât împrăștiere pe dinafară”, a precizat Episcopul Oradiei.

La ectenia pentru cei adormiți au fost pomeniți ctitorii bisericii, dar şi părintele Lucian Roșu, trecut recent în veşnicie.

Pr. Gheorghe Nemeş, coordonatorul proiectului social-filantropic Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe al Parohiei Oradea-Vii, care se derulează de aproape zece ani, a mulţumit ierarhului „pentru binecuvântarea pe care a adus-o prin prezența și slujirea în biserica enoriei Oradea-Vii”.

Pr. Gheorghe a precizat că va intensifica lucrarea socială în acest an în care sunt comemorați filantropii ortodocși români la nivelul Patriarhiei Române.

Ierarhul a felicitat comunitatea parohială din Oradea pentru „bogata lucrare misionară şi duhovnicească pe care o desfăşoară” şi a urat la mulţi ani părintelui Gheorghe Nemeş cu prilejul împlinirii a 77 de ani de viață.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente