Nu mâna mea sfinţeşte apa, nici busuiocul, ci harul Duhului Sfânt, spune Mitropolitul Ioan

Mitropolitul Ioan al Banatului a oficiat miercuri slujba Aghesmei Mari în Catedrala din Timişoara. Ierarhul a subliniat că sfinţirea apei o face Dumnezeu. Nu mâna mea sfinţeşte apa, nici busuiocul, ci harul Duhului Sfânt, a precizat Mitropolitul Ioan.

Ierarhul a evidenţiat şi personalitatea Sfântului Ioan Botezătorul, cel peste care Dumnezeu „a vărsat roua harului Duhului Sfânt mai mult ca peste oricare alt profet al Vechiului Testament”.

„Fiind la școala pustiei, Sfântul Ioan a învățat, prin harul Duhului Sfânt, toate cele ce vor veni și vor arăta pe Mântuitorul. Nu a rânduit Dumnezeu ca Hristos să fie arătat lumii de vreun preot de la Templul din Ierusalim sau dintr-o sinagogă, ci de cea mai autorizată voce și trăire din tot Israelul, și anume de Sfântul Ioan. Nimeni în vremea aceea nu a fost credibil să-L poată arăta lumii pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

Slujitorii catedralei din Timişoara au pregătit pentru sfinţire peste 4000 de litri de apă.

„Apa din vasele special pregătite și așezate pe o parte și alta a catedralei, nu este dintr-un râu, ci este scoasă din pământ de la o adâncime de peste 100 de metri din binecuvântatul pământ al Banatului”, a explicat ierarhul.

„Să reverse Dumnezeu har peste apa aceasta, peste toate izvoarele din țara noastră și peste toți cei ce viețuiesc în această minunată țară de la poalele Carpaților”!

Sfinţirea Apei a fost precedată de Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente