Nu-L refuzați pe Hristos atunci când, în fiecare duminică și sărbătoare, vă cheamă la biserică, pentru că vă cheamă să deveniți sfinți!

IPS Ioan2

Mitropolitul Banatului a semnalat în predica de duminica aceasta faptul că cei care nu vin la Biserică se aseamănă cu tânărul bogat din evanghelie care a refuzat chemarea lui Hristos. Astăzi și noi, dacă nu pășim pragul bisericii, este semn că Îl refuzăm pe Hristos și refuzăm să devenim sfinți, a evidenţiat ierarhul în omilia adresată în data de 27 august 2017.  

IPS Părinte Ioan s-a rugat în duminica a 12-a după Rusalii împreună cu membrii comunităţii din Banloc, protoieria Deta, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei. După Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa a rostit o omilie despre desăvârșirea creștină, explicând textul evanghelic duminical, relatat de Sfântul Evanghelist Matei.

Chiriarhul locului a explicat faptul că Hristos a vrut să facă din tânărul bogat un apostol, dar el a refuzat. Din acest motiv nu se cunoaște numele acestui tânăr. Dacă L-ar fi urmat atunci pe Hristos, în mod cert, evanghelistul l-ar fi trecut și pe el în „Cartea cărților”, a precizat IPS Ioan.

Ierarhul a îndemnat să răspundem chemării hristice de a-L urma, pentru că numai aşa vom dobândi mântuirea.

Toți cei care vin la biserică dovedesc că vor să-L caute pe Dumnezeu și să-și sfințească viața. Dumnezeu să vă binecuvinteze, să puteți ajunge sfinți în Împărăția Sa! Nu-L refuzați pe Hristos atunci când, în fiecare duminică și sărbătoare, vă cheamă la biserică, pentru că vă cheamă să deveniți sfinți!, a îndemnat Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan.

Foto principală: Arhivă.

Comentarii Facebook


Știri recente