Noul paroh al parohiei Bărbătescu-Vechi din Bucureşti a identificat soluţii pentru mutarea persoanelor care locuiesc ilegal în imobilul parohiei

Referitor la punerea în aplicare a deciziei judecătoreşti de evacuare a persoanelor care locuiesc ilegal în imobilul din strada Doina nr. 7 din sectorul V al Capitalei aflat în proprietatea parohiei Bărbătescu-Vechi precizăm:

Până în prezent, şapte dintre cele 14 persoane care locuiau ilegal în imobil s-au conformat hotărârii judecătoreşti şi s-au întors în imobilele deţinute în proprietate sau au găsit o altă soluţie locativă. Consiliul parohial al parohiei Bărbătescu-Vechi a identificat o casă la Sărata-Monteoru (judeţul Buzău) pentru o familie formată din doi-trei membri, iar celelalte persoane evacuate vor fi cazate temporar într-unul din aşezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Bucureştilor până la identificarea unei soluţii locative definitive.

Consiliul parohial a hotărât să sprijine financiar şi să ajute la mutarea persoanelor în cauză.

Reamintim că evacuarea persoanelor care locuiesc ilegal se datorează stării avansate de degradare a clădirii care nu mai prezintă siguranţă pentru o folosinţă îndelungată, iar autorităţile locale au solicitat imperios proprietarului, parohia Bărbătescu-Vechi, să consolideze şi să restaureze imobilul.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureştilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…