Noul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi întronizat duminică

Arhiepiscopul ales al Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, va fi întronizat duminică în noua slujire.

Ceremonia de întronizare în demnitatea de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va avea loc în 26 iulie în Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod din data de 21 iulie.

Alături de Preasfinţia Sa, a mai candidat pentru acelaşi post arhiepiscopal Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Postul arhiepiscopal a rămas vacant în urma trecerii la Domnul a Arhiepiscopului Pimen care a păstorit Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor timp de aproape trei decenii.

Arhiepiscopul ales al Sucevei şi Rădăuţilor s-a născut în Iași, în data de 18 noiembrie 1957. În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic.

În data de 25 martie 1991, PS Calinic Botoșăneanul a fost hirotonit arhiereu în Catedrala mitropolitană din Iași, în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

CV-ul integral aici.

Foto credit: Chichioacă Ștefan


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente