Noul an universitar la Arad. La ceremonia de deschidere au participat reprezentanți ai facultății de teologie ortodoxă din municipiu

În zilele de 30 septembrie și 2 octombrie 2017 au avut loc la Arad festivitățile dedicate noului an universitar 2017-2018. La evenimente au fost prezenți și reprezentanți ai Facultății de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din municipiu.

Ceremonia de deschidere a noului an a avut loc în aula magna a Universității Aurel Vlaicu. La festivitatea din data de 30 septembrie 2017 au luat parte: Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Episcop Emilian Crișanul, rectorii Universităților arădene și reprezentanți ai instituțiilor centrale și locale.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a amintit de legătura dintre Școală și Biserică. Această legătură, a spus ierarhul, este întărită și de faptul că debutul anului universitar este apropiat ca timp de începutul anului bisericesc, această tradiție bisericească trimițând către momentul creației universului de către Dumnezeu.

Ziua de luni, 2 octombrie, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul. La slujba săvârșită în Catedrala Veche a orașului au fost prezenți studenții și profesorii instituției teologice arădene, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La final, părintele decan, preotul profesor Cristinel Ioja, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul pentru binecuvântări și pentru întregul sprijin acordat școlii teologice.

În încheiere, PS Emilian Crișanul a adresat cuvântul de binecuvântare din partea IPS Timotei. După citirea acestuia, Preasfinția Sa și-a exprimat bucuria de a face parte din corpul profesoral.

În cadrul aceleiași alocuțiuni, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți în a lua ca model de mărturisire a Mântuitorului Hristos, pe patronul spiritual al Facultății de Teologie din Arad, preotul martir Ilarion Felea.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente