Noul an școlar la Liceul Teologic Episcop Melchisedec din Roman

La Fundația „Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc luni, 15 septembrie 2014, festivitatea de deschidere a noului an școlar 2014-2015 pentru copiii de la Grădinița „Episcop Melchisedec” și pentru tinerii seminariști de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, informează „Ziarul Lumina”.

Noul an școlar 2014-2015 al copiilor de la Grădinița „Episcop Melchisedec” și de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman a debutat în prima zi a acestei săptămâni printr-o slujbă de Te Deum. După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, evenimentul s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a reprezentanților autorităților locale și a celor de la Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Părintele profesor Gheorghe Smerea, directorul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”, a menționat că Școala e altarul cunoașterii „prin care toți avem posibilitatea să punem în fapt aptitudinile creatoare pe care le avem în noi”, apoi a mulțumit Preasfințitului Ioachim Băcăuanul pentru grija părintească și sprijinul material și moral pe care l-a dăruit până în prezent. În continuare, prof. Mihai Giosanu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a vorbit despre semnificația teologică a conținutului slujbei săvârșite cu prilejul începutului de an școlar. În același timp, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre rolul pedagogului în formarea tinerilor și despre responsabilitatea Școlii și Bisericii în procesul educațional al tinerei generații. „Ne-am rugat pentru ca elevii să primească harul înțelepciunii și înțelegerii, pentru asimilarea cunoștințelor care să-i formeze pentru societate. Sămânța cuvântului lui Dumnezeu trebuie să rodească în sufletele tinerilor, iar darurile Duhului Sfânt să devină în ei izvor de lumină pentru societatea românească de mâine”, a explicat PS Ioachim Băcăuanul. La final, cei 50 de beneficiari ai Centrului de zi pentru copii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman au primit din partea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul câte un ghiozdan cu rechizite.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…