Noul an școlar la Brașov. IPS Laurențiu prezent la două licee din localitate

Elevii din Brașov au participat luni, 11 septembrie 2017, la deschiderea noului an școlar. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a fost prezent la festivitatea desfășurată la două instituții de învățământ din localitate: Liceul Andrei Mureşanu şi Colegiul Naţional Andrei Şaguna.

În cadrul alocuțiunilor rostite, ierarhul a evidențiat importanţa actului educațional și a dorinței de cunoaștere continuă.

Uniforma pe care o poartă elevii trebuie să reflecte atitudinea lor interioară pentru că haina te obligă, dar de multe ori te poți lepăda și nu ești demn de ea. Când există o legătură între uniforma pe care o porți și rezultatele sau munca extraordinară de a învăța, între munca deosebită a profesorilor și recepția din partea elevilor, atunci putem spune că toate acestea sunt de mare valoare pentru școală, a subliniat ierarhul.

În cadrul celor două evenimente, ierarhul a citit mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia începerii noului an şcolar. Mesaje au transmis şi oficialitățile locale, precum și directorii instituțiilor de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente