Nouă întrunire a preoților din spitalele Capitalei

Preoții de caritate din spitalele bucureștene se vor întruni, joi, 21 februarie 2013, într-o nouă conferință. Ședința cu tema „Iov – model al virtuții în suferință” va avea loc la biserica Institutului Clinic Fundeni.

„Această sesiune va fi prezidată de părintele prof. Comșa Petre și referatul sesiunii îl va susține părintele Tudor Ion Ciocan de la Spitalul Foișorul de Foc. Tema este aleasă întrucât urmărim a vedea îndeaproape pedagogia lui Dumnezeu cu privire la încercarea prin suferință și dobândirea virtuților în duhul răbdării suferinței trupului”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Horia Prioteasa, Coordonatorul preoților de caritate.

Sesiunea Cercului pastoral „Comunicare și comuniune” al preoților de spitale din București a ajuns la a XXVII-a ediție.

„Cu binecuvântarea lui Dumnezeu ne aflăm la această sesiune, fapt care ne arată o perseverență a acestor întruniri, deoarece este nevoie de aprofundarea învățăturilor legate de dobândirea înțelepciunii, virtuților, înțelegerii pedagogiei lui Dumnezeu prin suferință”, a mai spus Pr. Horia Prioteasa.

Lucrările vor fi precedate de Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți în Biserica Institutului Fundeni cu hramul „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian”.

Comentarii Facebook


Știri recente