Nouă Facultăți de Teologie participă la Simpozionul național studențesc din Arad

La Facultatea de Teologie din Arad se desfășoară în perioada 8-9 mai 2017 Simpozionul național studențesc cu tema Teologia icoanei în contextul mediatic actual. Modele de teologi ortodocși români din a doua jumătate a sec. XX.

Evenimentul are loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în contextul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti în Patriarhia Română.

La simpozion vor prezenta referate de specialitate studenți de la nouă facultăți de teologie din țară: București, Sibiu, Cluj, Iași, Oradea, Craiova, Târgoviște, Alba-Iulia și Arad, precum și de la două departamente de teologie ortodoxă din Timișoara și Caransebeș.

Lucrările Simpozionului au început în această dimineață prin slujba de Te Deum oficiată în capela Facultății de Teologie din Arad, în prezența IPS Timotei, informează Iustin Popovici, Consilier Mass-Media al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat importanța organizării unei astfel de manifestări teologice studențești la Arad și le-a urat bun venit studenților teologi veniți din toată țara.

Înaltpreasfinția Sa a amintit faptul că debutul lucrărilor acestui Simpozion în ziua prăznuirii Sfântului Evanghelist Ioan Teologul reprezintă un îndemn pentru studenți să urmeze pilda Sfântului Apostol.

De la ora 10:00, în Sala Festivă a Facultății de Teologie a avut loc deschiderea lucrărilor Simpozionului studențesc sub conducerea Prof. Dr. Ramona Lile, Rectorul Universității Aurel Vlaicu din Arad, și a Pr. Prof. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie.

Întrunirea a continuat cu susținerea lucrărilor pe secțiuni, moderate de cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ilarion V. Felea din Arad: Pr. Conf. Caius Cuțaru, Arhid. Asist. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean și Lect. Univ. Adrian Murg.

Lucrările Simpozionului studențesc de la Arad se vor încheia marți, 9 mai 2017.

Comentarii Facebook


Știri recente