Noua ediție a Școlii de Vară a Fundației Bucuria Ajutorului se adresează elevilor de la școlile sanitare

În curând va începe la București noua ediție a Școlii de Vară a Fundației Bucuria Ajutorului, organizație de caritate a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ediția din acest an are ca temă abordări noi în educația elevilor școlilor postliceale sanitare.

„Dacă anul trecut, prima ediție a Școlii de vară s-a făcut în cadrul Centrului de îngrijire «Sf. Nectarie» și au participat elevi de la două școli postliceale din București, anul acesta ne-am gândit să oferim posibilitatea tuturor școlilor din București să participe”, a precizat prof. Adriana Căruntu, managerul Fundației Bucuria Ajutorului.

Vor susține cursuri și prelegeri lectori din Capitală, dar și din alte părți ale țării, printre care dr. Georgeta Sinițchi, de la Universitatea de Medicină și Farmacie «Gr.T. Popa» din Iași, cercet. șt. gr. I dr. Didi Surcel de la Institutul de Sănătate Publică din Cluj-Napoca și dr. Claudia Pop din Cluj-Napoca.

„Din București îi voi menționa pe prof. univ. dr. Manole Cojocaru, care coordonează proiectul împreună cu mine, pe prof. univ. dr. Gabriela Antoaneta Vlăsceanu”, a precizat prof. Adriana Căruntu.

„Este un feedback foarte plăcut pentru noi faptul că oamenii vor să participe în mod voluntar. Școala medicală de vară este asigurată în mod gratuit de Fundația Bucuria Ajutorului în parteneriat cu Ordinul Asistenților Medicali, care a oferit spații generoase pentru toți elevii care-și doresc să participe.”

„Noi primim asistenți medicali generaliști, dar, dacă doresc să vină și asistenți medicali de recuperare sau de farmacie, pot participa. Temele fiind foarte diversificate, iar lectorii având diferite specializări, au posibilitatea să învețe”, precizează Adriana Căruntu.

„Aș spune că ajutorul oferit breslei este real și că este o nouă formă sprijin oferit de Fundația Bucuria Ajutorului profesioniștilor (sau viitorilor profesioniști) din domeniul medical.”

Fundația Bucuria Ajutorului a început să ofere recent și posibilitatea de a obține credite profesionale prin participarea asistenților medicali la Academia de Îngrijiri Paliative.

„De data aceasta, organizația noastră s-a gândit să facă ceva și pentru elevii din București și să-i instruiască. Ne dorim să fie o tradiție care să continue. Ne dorim ca participanții să-și amintească cu drag de cursurile noastre și să le împărtășească experiența și celorlalți”, a subliniat Adriana Căruntu.

„La fel s-a întâmplat și anul trecut. Participanții au transmis prietenilor și familiei sau colegilor la ce cursuri au participat. Astfel, anul acesta am primit solicitări și de la elevi care au terminat școala postliceală și vor să vină, precum și de la persoane care au alte specializări.”

Emailul la care doritorii se pot înscrie, chiar dacă au absolvit de mai mult timp școala sanitară, este [email protected].

Cursurile și prelegerile se desfășoară la sediul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România din Str. Avrig nr. 12, Sect. 2, București, în perioada 20 iunie – 31 iulie 2023, de la orele 15:00 la 18:00.

Foto credit: Freepik.com (imagine generică)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente