Nouă apariție editorială

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut volumul „Despre preoție”, al Sfântului Ioan Gură de Aur. Cunoscutul tratat este cea mai citită și mai tradusă dintre operele marelui teolog antiohian, actualitatea și însemnătatea scrierii fiind remarcate de-a lungul timpului.

Sfântul Ioan Hrisostom atrage atenția că se impune ca omul responsabil cu „învățătura adevărului și tămăduirea patimilor sufletești, înainte de a-i curăți pe alții, să fie el însuși curățit”. De asemenea, o altă dimensiune fundamentală a personalității slujitorului, mereu amintită, este cultura teologică, atât scripturistică, cât și profană. Astfel, dacă preotul sau ierarhul sunt incapabili să dea răspuns celui care le pune întrebări despre credința lor, interlocutorul nu-l va blama pe cleric pentru incapacitatea lui, ci va considera că învățătura creștină nu este în stare să îi dea răspunsuri, pierzându-și încrederea în Biserică. Sufletul preotului, „trebuie să lumineze ca lumina, care luminează toată lumea”, mai spune Sfântul Ioan Hrisostom.

Publicarea tratatului „Despre preoție”, urmărește să înfățișeze așadar, întregii ierarhii bisericești un model de slujitor, dar și o pildă de viață pentru orice credincios.

Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile „Cuvântul Vieţii” (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul „Librăria Ortodoxă” (Bdul Regina Maria, Nr.1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected].

Comentarii Facebook


Știri recente