Noua Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a întrunit la Reședința Patriarhală

La Reședința Patriarhală a avut loc, astăzi, 21 iunie 2014, ședința constitutivă a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Întrunirea a fost precedată de Sfânta Liturghie și Slujba de Te Deum, săvârșite în Catedrala Patriarhală.

Lucrările au fost deschise apoi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „La începerea ședinței trebuie doar să spunem că acest eveniment este deosebit de important pentru că este rezultatul alegerilor care s-au făcut în circumscripțiile electorale și a fost concentrat la Centrul eparhial și avem acum lista cu membrii aleși. Lucrarea noastră astăzi este una singură și anume, constituirea Adunării Eparhiale pentru o perioadă de patru ani. Unii dintre membrii actuali au mai fost și în Adunarea precedentă, iar alții sunt noi. Se știe că potrivit Statutului doar două mandate poate avea cineva ca membru al Adunării Eparhiale și deci avem unii care au mai multă experiență, iar alții care au mai mult entuziasm pentru că cei noi doresc să aducă și ei o contribuție pentru a ajuta Biserica în lucrarea ei misionară”, a spus Preafericirea Sa.

După cuvântul de deschidere al Patriarhului României s-a lucrat pe două secțiuni, pentru verificarea mandatelor. În cadrul ședinței au fost delegați și reprezentanții Adunării Eparhiale în Adunarea Națională Bisericească. De asemenea, au fost aleși membrii în Consiliul și Consistoriul eparhial, precum și în Consistoriul Mitropolitan.

Comentarii Facebook


Știri recente