Nou vicar eparhial în Arhiepiscopia Bucureștilor

Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, din data de 2 septembrie 2014, desfășurată la Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitul Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al Tronului Cezareii Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hotărât ca pr. lect. dr. Mihai Aurel să fie noul vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„În aceste momente extrem de importante pentru viața mea personală, dar mai ales pentru slujirea în cadrul Bisericii, această slujire la care am fost chemat implică o responsabilitate înaintea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Chiriarhul meu, și în subordinea căruia voi fi în slujirea aceasta, dar mai ales pentru tot cea ce trebuie făcut la nivelul Centrului Eparhial pentru o mai bună coordonare a activității, pentru o eficientizare, dacă se poate spune, cu umila contribuție și experiență ca relațiile Centrului Eparhial atât cu părinții din teritoriu, de la parohii, părinții stareți, cât și mai ales autoritățile locale și centrale să fie o relație frumoasă, o relație de colaborare și mai ales de evidențiere a valorilor Bisericii noastre strămoșești”, a spus Pr. lect. dr. Mihai Aurel, noul vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pr. Lect. dr. Aurel Mihai s-a născut la 18 ianuarie 1969 în localitatea Slobozia, jud. Ialomița. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox București în anul 1990; din anul 1994 este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității București. În anul 2005 a obținut titlul de Doctor în teologie. Între anii 1997 – 2012 a fost director al Seminarului Teologic Ortodox București. Din anul 2012 este lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. De la 1 iulie 2010 este paroh al Bisericii „Sfânta Treime” – Delea Veche, din București. În 1995 a fost hirotonit diacon pe seama Bisericii Mănăstirii Radu Vodă – paraclisul Seminarului, în anul 2001 a fost hirotonit preot, îmbisericit pe seama Bisericii Delea Veche.

Comentarii Facebook


Știri recente