Nou protopop pentru Protopopiatul Ceahlău

Protopopiatul Ceahlău are un nou protopop, în persoana părintelui Ionel Cuțuhan de la parohia Grințieș. Numirea părintelui Ionel Cuțuhan a avut loc miercuri, 20 februarie, în cadrul ședinței Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, informează „Ziarul Lumina”.

Părintele Ionel Cuțuhan de la parohia Grințieș este noul protopop al Protopopiatului Ceahlău. Părintele Ionel Cuțuhan îl înlocuiește astfel pe părintele protopop Mihai Damian, care a ieșit la pensie și care a ocupat funcția de protoiereu al Protopopiatului Ceahlău timp de 22 de ani. „Părintelui Mihai Damian i-au încetat raporturile de misiune și slujire, întrucât a împlinit vârsta legală de pensionare. Centrul eparhial Iași aduce mulțumiri părintelui protopop Mihai Damian pentru activitatea depusă în cei 22 de ani în fruntea Protopopiatului Ceahlău. Centrul eparhial a colaborat foarte bine cu părintele protopop Mihai Damian în toată această perioadă”, a explicat pr. Marian Timofte, consilier al Sectorului administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Iașilor. În cadrul Permanenței de miercuri, 20 februarie, IPS Teofan a binecuvântat ca părintele Mihai Damian să păstorească în continuare parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Ceahlău.

De la 1 martie 2013, părintele Ionel Cuțuhan va îndeplini criteriile prevăzute de Statutul Bisericii Ortodoxe Române pentru funcția de protopop. „Consider că numirea în funcția de protopop al Protopopiatului Ceahlău a venit de la Bunul Dumnezeu. Îmi doresc să realizez o misiune rodnică pentru a se răspândi și întări cuvântul lui Dumnezeu în Protopopiatul Ceahlău. O activitate misionară deosebită a fost întreprinsă de părintele protopop Mihai Damian. Preacucernicia Sa s-a ostenit în calitate de protopop cu devotament, cu dragoste și cu sârguință. Îmi doresc să continui frumoasa lucrare a părintelui protopop Mihai Damian. În același timp, voi căuta să ascult de cuvântul Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Teofan. Nădăjduiesc să am o colaborare frumoasă, rodnică și strânsă cu părinții Protopopiatului Ceahlău. Activitatea administrativă este importantă, însă trebuie să avem în vedere în primul rând mântuirea noastră și a credincioșilor pe care îi păstorim. Misiunea încredințată este o binecuvântare de la Dumnezeu. Mă voi strădui să desfășor o activitate cât mai bună pentru părinții Protopopiatului Ceahlău și pentru a împlini cuvântul Înalt Preasfințitului Teofan”, a mărturisit pr. protopop Ionel Cuțuhan.

Comentarii Facebook


Știri recente