Nou proiect editorial în Episcopia Europei de Nord: „Candela de duminică”

La inițiativa Episcopului Macarie, în Eparhia Europei de Nord prinde viață un nou proiect editorial: Foaia eparhială „Candela de duminică”.

„Candela de duminică” va completa la nivel local revista eparhială „Candela Nordului” și va fi un mijloc de comunicare constantă și dialog întru Hristos între membrii parohiilor.

În mesajul inaugural, Preasfințitul Părinte Macarie a prezentat sintetic scopul proiectului.

„În acest întuneric duhovnicesc care se coboară asupra lumii avem nevoie să veghem, purtând candelele aprinse. Mă rog Preamilostivului Dumnezeu ca toți purtătorii Candelei de duminică să întrețină focul credinței pe care Mântuitorul Hristos – Lumina lumii,  L-a aruncat pe pământul inimilor noastre”.

Foaia apare atât în format electronic cât și tipărit, fiind distribuită credincioșilor de parohiile din Episcopia Europei de Nord după Sfânta Liturghie sau prin intermediul mediului virtual.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mihai Eminescu a fost evocat peste ocean

În perioada 11-12 ianuarie la New York a avut loc Simpozionul „Mihai Eminescu”. Cea de-a XXVII-a ediţie a reliefat multiple aspecte din creația poetică și jurnalistică a marelui poet român. Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciile…