Noi monahi şi monahii la mănăstirile din Arhiepiscopia Sibiului

Praznicul Bunei Vestiri din acest an a fost unul deosebit pentru două aşezăminte monahale din Arhiepiscopia Sibiului. La Mănăstirea “Naşterea Maicii Domnului” din Nocrich-Hârtibaci, judeţul Sibiu şi la Mănăstirea “Sfântul Ioan Botezătorul” a fost oficiată rânduiala tunderii în monahism pentru o maică, respectiv trei călugări. Slujbele au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului în ajunul şi în ziua praznicului, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Prima tundere în monahism a avut loc la mănăstirea de la Nocrich, unde stareţa Marina Matei a adus-o sub mantie pe maica Maria în faţa Sfântului Altar pentru a primi rânduiala intrării în cinul monahal.

Obştea mănăstirii din staţiunea Poiana Braşov s-a mărit cu încă trei monahi, părintele Rafael fiind purtat sub mantia stareţului Hristofor Bucur, iar monahii Nicolae şi Filotei de arhimandritul Macarie Ţuţul, eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…