Noi locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități intelectuale și persoane defavorizate

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a participat astăzi la inaugurarea unei intreprinderi de tip unitate protejată autorizată în localitatea timișeană Săcălaz, venită în sprijinul persoanelor cu dizabilități intelectuale și persoanelor din grupuri vulnerabile. Aceasta a fost înființată de către Fundația “Pentru voi” în cadrul proiectului European “Diferiți, dar profesioniști valoroși”.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai autorităților locale și județene, sponsori, angajați și beneficiari ai proiectului, precum și reprezentanți ai Fundației “Pentru voi”.

În deschidere, dna. Laila Onu, directorul executive al fundației, a făcut o scurtă prezentare a celui mai recent proiect inițiat de Fundația “Pentru voi”, de-a lungul celor 19 ani de activitate în folosul persoanelor cu nevoi speciale.

În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a felicitat reprezentanții fundației pentru întreaga activitate pe care o desfășoară în sprijinul semenilor, evindențiind că iubirea și grija arătată față de cei nevoiași și marginalizați nu vor rămâne nerăsplătite înaintea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel care ia chip în fiecare dintre semenii noștri.

În continuare, un sobor de preoți a oficiat slujba de binecuvântare a imobilului destinat desfășurării activității a 13 persoane defavorizate, dintre care 9 provin din grupuri vulnerabile (5 persoane cu dizabilități intelectuale și 4 femei aflate în risc de marginalizare socială). În cadrul unității protejate ”Pentru Voi Advertising”, se vor produce materiale tipărite specifice activităților de marketing și se vor crea și concepte de promovare individuală.

În final, Înaltpreasfinția Sa a dăruit beneficiarilor și angajaților instituției 250 de articole de îmbrăcăminte noi, încredințându-i totodată de sprijinul și ajutorul Arhiepiscopiei Timișoarei în activitățile și proiectele ce vor urma, continuând și intensificând pe mai departe buna colaborare de până acum.

Fundația “Pentru voi” este o organizaţie neguvernamentală care oferă servicii comunitare în parteneriat cu Consiliul Local şi Primăria Municipiului Timişoara şi militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi de dezvoltare. Misiunea acesteia este creşterea calităţii vieţii pentru persoanele cu dizabilităţide dezvoltareşi familiile acestora.

În prezent, 200 de persoane adulte cu dizabilităţide dezvoltareşi familiile lor beneficiază de serviiciile și programele Fundației “Pentru voi”.

(Articol realizat de George Giurgiu)

Comentarii Facebook


Știri recente