Noi imagini din altarul Catedralei Naționale. Două scene mari sunt gata de montaj

Altarul Catedralei Naționale prinde culoare pe zi ce trece prin eforturile echipei coordonate de pictorul bisericesc Daniel Codrescu.

După montajul icoanei cu cea mai mare reprezentare a Maicii Domnului în mozaic din România, se lucrează la finalizarea mozaicului de pe conca absidei Sfântului Altar.

Icoanele sunt realizate în atelier și apoi montate pe pereții catedralei. Foto credit: Daniel Codrescu

„Au fost montate și decorațiile de la nivelul ancadramentelor ferestrelor. În paralel, se lucrează și în atelier pentru realizarea mozaicurilor în detaliu, reușindu-se finalizarea celor două scene de dimensiuni mari, Cortul Mărturiei și Împărtășirea Apostolilor”, a declarat pentru Basilica.ro Daniel Codrescu.

Imagine din atelier. Foto credit: Daniel Codrescu

Pictura integrală a Catedralei Naționale va fi realizată în tehnica mozaic. Sunt folosite tesere fabricate manual în Veneţia și Florența.

Reprezentarea „Cortului Mărturiei”. Foto credit: Daniel Codrescu

Numai pentru Catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului, realizată în întregime în tehnica mozaic, pe suprafața totală de 408 mp, s-au folosit 8 tone de mozaic. Opera este unică în toată lumea ortodoxă prin dimensiunile ei impresionante: 23m lățime si 18m înălțime.

Foto credit: Daniel Codrescu


Pe aceeași temă:

Comentarii Facebook

Comentarii recente
  1. Migală, migală, migală. Iar profesionalism, dragoste și răbdare pe măsură. Superbele icoane, vor dăinui peste timp și vor lăsa mărturie că aici au fost trăitori întru ortodoxie. Felicitări tuturor celor care fac posibilă construcția Catedralei Mântuirii Neamului, a întregului concept, spre slava lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns


Știri recente

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…