Noi duhovnici în Arhiepiscopia Bucureștilor

Șase preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor au fost hirotesiți duhovnici astăzi, 11 august 2014. Slujba o fost săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României în paraclisul cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din cadrul Reședinței Patriarhale.

La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a vorbit despre importanța spovedaniei în viața credincioșilor.

„Este o mare nevoie de a înțelege mai întâi această Sfântă Taină ca fiind un dar mare de la Dumnezeu și anume iertarea păcatelor ca pregătire a omului pentru creștere duhovnicească, dar și pentru dobândirea mântuirii. De aceea, în cărțile din primele veacuri s-a spus că la Împărtășanie, la cele sfinte, să se apropie doar cei sfinți și dacă nu ești sfânt pocăiește-te de păcatele tale ca să te sfințești. Deci, pocăința este în Ortodoxie strâns legată de Taina Sfintei Împărtășiri. Ea este prânzul anticipat din Împărăția Cerurilor de aceea preotul sau arhiereul atunci când slujește Sfânta Liturghie euharistică spune și dă-ne nouă să ne împărtășim mai deplin, sau mai cu adevărat în ziua cea neînserată a Împărăției Tale. Deci, această iertare a păcatelor care este și o eliberare și o curăție de păcate este condiția mântuirii. Considerăm că este de mare folos ca în zilele care au mai rămas până la sfârșitul Postului Adormirii Maicii Domnului să ajutați credincioșii ca să poată să cunoască bucuria iertării păcatelor și a împărtășirii cu Sfânta Taină a Euharistiei”, a spus Patriarhul României, potrivit Radio TRINITAS.

Cei hirotesiți duhovnici au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un Molitfelnic și o cruce din binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…