Noaptea Învierii la Buzău

La Buzău, peste 10 000 de credincioși au luat Lumina Învierii Domnului de la Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la vechea Catedrală voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiu, informează TRINITAS TV.

Ierarhul, preoții și credincioșii au mers apoi în procesiune până la Catedrală arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” unde a fost oficiată Sfânta Liturghie.

„Sărbătoarea Învierii Domnului este sărbătoarea vieții pentru că Hristos Înviind ne-a făcut cale și învierii noastre. Mai ales este chemarea de a deosebi grâul de neghină, lumina de întuneric și adevărul de minciună. În vremea noastră trebuie să facem clar aceste deosebiri și avem datoria să slujim lumina și adevărul”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie.

La final, credincioșilor le-a fost împărțită pască.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…