Nimeni nu are dreptul să conteste contribuția Bisericii la realizarea statului român: Arhiepiscopul Ciprian

În cadrul conferinţei semestriale a preoţilor din Buzău, luni, 11 iunie, Arhiepiscopul Ciprian a evidenţiat contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la realizarea statului naţional unitar român.

El a remarcat faptul că  „Biserica a cultivat dintru început unitatea de limbă, de credință și de neam” şi a atras atenţia că „nimeni nu poate și nu are dreptul să conteste contribuția Bisericii noastre strămoșești la realizarea statului național unitar român”.

La împlinirea fiecărui act istoric, care a marcat dăinuirea poporului român, Biserica și-a adus contribuția cu prisosință. Ea a venit în sprijinul tuturor, prin ierarhi, preoți, călugări, călugărițe și dreptcredincioși creștini, care au înțeles importanța credinței, pe de o parte, și a neamului, pe de altă parte.

Întâlnirea clericilor din Buzău a avut loc la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiu și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În cadrul conferinței, preoții desemnați au susținut referate despre lupta românilor ortodocși pentru unitatea spirituală, națională și teritorială de la începuturi până în zilele noastre, dar și despre personalități din Eparhia Buzăului și Vrancei care au contribuit la unitatea de neam și de credință a românilor.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente