Nemţişor: Tinerii din tabăra „Bucuria credinței” au învăţat cum să acorde primul ajutor

Tinerii din tabăra „Bucuria Credinţei” de la Nemţişor au învăţat, în cadrul unui atelier desfăşurat miercuri, câteva reguli esenţiale pe care trebuie să le urmeze în cazul unor situaţii limită. Doi reprezentanţi ai ISU Neamţ le-au explicat cum să acorde primul ajutor, care este comportamentul recomandat în momentul producerii unui cutremur sau a unui incendiu şi cum să utilizeze un extinctor.

Atelierul a fost organizat în baza protocolului de „Protocolului de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț.

Din partea ISU Neamţ au participat locotenent Irina Popa, Purtător de cuvânt, şi plt. Adjutant Alexandru Bența.

Arhiepiscopia Iaşilor a fost reprezentată de Pr. Marius Burghelea, directorul departamentului pentru Securitate în muncă, Situaţii de Urgenţă şi Protecţia datelor. El a explicat de ce aceste activităţi sunt importante pentru tineri.

„Cu ajutorul pompierilor, ori a cadrelor medicale de pe autospecialele SMURD, am îmbinat jocurile copilăriei cu partea practică privitoare la potenţiale situaţii de urgenţă. Cunoaştem cu toţii cuvântul scripturistic: pe acestea trebuia să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi, adică să avem mereu gândul la cele bune, la Dumnezeu, însă e nevoie şi de educaţie preventivă. Să ne ajute Dumnezeu să fim sănătoşi mereu şi să avem cugetul treaz pentru a ne păstra cu grijă, cu respect, acest dar al sănătăţii”, a declarat părintele Burghelea pentru Agenţia de ştiri Basilica.

„Bucuria Credinţei” s-a desfăşurat în perioada 17-19 august. Tabăra s-a adresat copiilor de preot, în special celor care provin din familii numeroase și din parohii mici sau sărace. Anul acesta au participat 100 de copii din Arhiepiscopia Iaşilor.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente