Neamul românesc este o biserică în activitate continuă – Părintele Constantin Necula

Părintele Constantin Necula a afirmat în cadrul conferinței de duminică susținută la palatul Mogoșoaia că  „neamul românesc este o biserică în activitate continuă”.

Dorind să explice tema conferinței „Rusaliile, hramul neamului românesc”, părintele a spus:

„despre aceasta e vorba, despre cum Duhul Sfânt poate să ne țină laolaltă ca români, pentru că dacă ar fi să ne țină laolaltă altceva văd că nu ne iese”.

Părintele Necula a subliniat, totodată, modul în care românii ar trebui să conviețuiască: „avem nevoie să rezistăm ca neam, avem nevoie să ne ajutăm unii pe ceilalți să rămânem în viață, nu să ne ucidem cu fiecare cuvânt și cu fiecare vorbă”.

Fiind întrebat dacă neamul românesc este diferit cu ceva față de alte neamuri, părintele Constantin Necula a răspuns că nu este, în schimb „are bucuria de a fi al lui Hristos”.

„Sper să rămânem așa și să nu-L trădăm”, a subliniat părintele Necula.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Capitalei și Centru cultural palatele brâncovenești de la porțile Bucureștiului în colaborare cu Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mogoșoaia.

Părintele Constantin Necula

Preotul Constantin Necula este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Autor a unor volume de predici, studii și articole de omiletică și catehetică, este recunoscut pentru misiunea pe care o desfăşoară în rândul tinerilor.

La finalul anului trecut, Părintele Necula a primit de la Patriarhul României Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru contribuţia constantă la educația ortodoxă a tinerilor.

Foto credit: Ziarul de Iași

Comentarii Facebook


Știri recente

München: Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată în München la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare.  ‹Kirchenjahr weiblich› sau ‹Anul bisericesc feminin› s-a intitulat conferința organizată de Facultatea de Teologie Evanghelică a Universității Ludwig-Maximilian (LMU).…