Nașterea Maicii Domnului în Basarabia: Episcopul de Bălți a slujit cu preoți de pe ambele maluri ale Prutului

Preasfințitul Părinte Antonie a oficiat miercuri Sfânta Liturghie la hramul bisericii din Lopatnic, raionul Edineţ, Republica Moldova. În această zi, credincioșii din Basarabia au serbat Nașterea Maicii Domnului conform calendarului nerevizuit.

Ierarhului i s-au alăturat în slujire părintele Igor Roșca, protopop de Edineț și Dondușeni, păritnele Ciprian Bogdan Aiftincăi de la Parohia Podriga din comuna Drăgușeni, jud. Botoșani, care a rostit cuvântul de învățătură, și părintele Constantin Luca de la parohia „Sfântul Proroc Ilie” din Târgu Neamț.

La slujbă au participat Alexandru Roşca, primarul din Lopatnic, și numeroși credincioși.

Episcopul de Bălți a felicitat comunitatea din Lopatnic cu ocazia sărbătoririi hramului și a vorbit despre rolul de intermediar al Maicii Domnului între creștini și Fiul său.

Ierarhul a apreciat activitatea rodnică și jertfelnică a protopopului de Edineț și Donduseni, care este și paroh al bisericii din Lopatnic și Fetesti.

Părintele Igor Roșca, la rândul său, i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Antonie pentru vizită și binecuvântarea arhierească, invitându-l să mai vină la Lopatnic. Protopopul le-a mulțumit și preoților de peste Prut pentru dragostea pe care o au pentru Basarabia.

Miercuri, 21 septembrie 2022, Preasfințitul Părinte Antonie a oficiat Sfânta Liturghie la hramul bisericii din Lopatnic, raionul Edineţ, Republica Moldova. În această zi, credincioșii din Basarabia au serbat Nașterea Maicii Domnului conform calendarului nerevizuit. Foto: Episcopia de Bălți

Lopatnicul este situat pe malul Prutului, în vechiul ținut Hotin și a fost atestat documentar prima dată în 1570, cu numele de Lopatinți.

Foto credit: Facebook / Episcopia de Bălți

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente