Naşterea Domnului în Parohia Coslada, Spania

În ajunul Naşterii Domnului, a avut loc în Parohia “Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada – Spania concertul tradiţional de colinde şi poezie religioasă, intitulat: „Vreau şi eu acum să-ţi spun, la geam, colindul de Crăciun!”, organizat cu prilejul sărbătoriii Naşterii Domnului.

Tineri, copii, adulţi ne-am strâns împreună şi am vestit în imnuri şi colinde de azi şi de demult Naşterea Domnului, sursa bucuriei şi speranţei noastre, adevăratul sens al Crăciunului. În cuvântul de învăţătură, părintele paroh a menţionat: «Atmosfera de Crăciun a cuprins deja casele și viața noastră. Se simte aerul de vacanță și de sărbătoare. Cât de puternic este parfumul bradului și cât de răsunătoare sunt colindele care s-au grăbit să apară și să ne bucure ziua. Totul pare pregătit pentru marele eveniment. Însă sufletul nostru este și el pregătit? De fapt, ce urmează să se întâmple? Un schimb de cadouri, o reuniune de familie, o revedere cu cei dragi? Toate acestea vor fi în afară, bucuria trupului și strălucirea ochilor, dar în interior, în suflet, ce sărbătoare va fi? Suntem pregătiți să-L primim pe Cel pe care-L mărturisim spunând că este „Fiul lui Dumnezeu, Unul născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toţi vecii”. Suntem pregătiți pentru un oaspete atât de mare? Ce bine ar fi să înțelegem ce înseamnă cu adevărat Crăciunul! Ce bine ar fi să înțelegem că astăzi Hristos nu caută o casă unde să Se nască, ci un suflet, o inimă care să-L primească»”, a menționat Gina Cimpoca.

În ziua praznicului a fost oficiată Sfânta Liturghie, în timpul căreia mulți credincioşi s-au împărtășit. Copiii au primit în dar dulciuri şi iconiţe, pregătite prin grija membrilor Consiliului şi Comitetului parohial. Ziua a continuat cu o agapă la care au participat o parte din credincioşii comunităţii. Agapa s-a prelungit cu o libro-loterie, în care toţi cei prezenţi au primit în dar o carte din partea parohiei.

De asemenea, în perioada 23 noiembrie – 24 decembrie 2015, parohia a organizat şi o campanie umanitară intitulată “Cutia de pantofi”, care şi-a propus să colecteze și să trimită un număr de cutii de pantofi pline cu dulciuri pentru copii.

La finalul campaniei, din dragostea şi jertfa credincioşilor, au fost colectate şi pregătite un număr de 162 de cutii, însemnând peste 560 de kg de dulciuri care au fost trimise în dar copiilor unei comunităţi din România.

Parohia mulţumeşte tuturor donatorilor, precum şi voluntarilor care au împachetat şi pregătit darurile.

Comentarii Facebook


Știri recente