Nașterea Domnului în Mitropolia Basarabiei

Creștinii ortodocși din Mitropolia Basarabiei serbează Nașterea Domnului pe data de 7 ianuarie, după calendarul iulian nerevizuit.

Cei trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române din Mitropolia Basarabiei au oficiat Sfânta Liturghie în prima zi de Crăciun. După slujbă, au primit colindători și au oferit daruri celor ce i-au vizitat, într-o atmosferă plină de dragoste, bucurie și pace, încercând să se apropie cât mai mult de recomandarea Mitropolitului Petru din mesajul pastoral.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a slujit la Paraclisul „Sf. Ioan Teologul” din Chișinău. Pe lângă diferite cete de colindători, ierarhul a primit la finalul slujbei colindul Grupului coral al Paraclisului Mitropolitan.

Părintele Mitropolit a mulțumit tuturor pentru prezență și comuniune în rugăciune, adresându-le și gândurile și urările sale de bine.

IPS Petru primind colindători în paraclisul mitropolitan din Chișinău. Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a slujit la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din orașul Cahul.

Corul bisericii, dirijat de Preoteasa Maria Guja, a interpretat câteva colinde românești.


PS Veniamin a fost colindat în ajun de Crăciun de Dumitrița Beresteanu, copilul unui preot din eparhie, iar clipul postat pe o rețea de socializare a adunat sute de aprecieri:


În Episcopia de Bălți Nașterea Domnului a fost întâmpinată în comuniune frățească, Preasfințitul Părinte Antonie primind la centrul eparhial colindul unor tineri din Brașov. Este vorba de reprezentanți ai ASCOR și ai Frăției Ortodoxe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Brașov.


Preasfinția Sa a menționat că aceste vizite sunt vitale, deoarece contribuie la promovarea identității românești.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente