Muzeul Țăranului Român | Expoziție caritabilă pentru Schitul Românesc de la Iordan

Cincizeci de pictori din întreaga țară și-au donat lucrările pentru a sprijini deminarea terenului pe care se află Schitul românesc de la Iordan.

Expoziția intitulată O teofanie în piatră și în duh. Să reînviem mănăstirea ortodoxă românească de la Iordan a fost vernisată joia aceasta. Lucrările donate de membrii Uniunii Artiștilor Plastici vor fi expuse în sala Tancred Bănățeanu de la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală până în 23 iulie 2017.

La eveniment au fost prezenți iubitori de artă, organizatori, artiști și personalități, între care: Silvia Radu, inițiatoarea proiectului, Doina Mândru, critic de artă, și Liliana Passima, director al Muzeului Țăranului Român.

Silvia Radu a mărturisit că inspirația de a începe acest proiect a pornit de la entuziasmul unor copii care voiau să doneze lucrările lor pentru a ajuta așezământul de la Iordan.

Copiii vor să ajute și noi, artiștii maturi nu facem nimic pentru asta? a fost întrebarea de la care artista a pornit această campanie. Prima expoziție a avut loc la Institutul Cultural Român.

Criticul de artă Doina Mândru a subliniat importanța gestului de a dona pentru așezământul în care a viețuit Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

Este o ocazie extrem de rară de a ne alătura unor gesturi ctitoricești și de a ne alătura dobândind ceva. Nu este doar o jertfă, o simplă danie, este un dar pe care îl fac lui Dumnezeu, a spus Doina Mândru conform Trinitas TV.

Expoziția cu vânzare cuprinde lucrări ale unor pictori și sculptori remarcabili, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din aproape toate filialele țării: București, Timișoara, Iași, Cluj, Bacău, Constanța, Dej, Bistrița și Deva.

© pagina de Facebook a Muzeului Național al Țăranului Român

Comentarii Facebook


Știri recente