ICR Bucureşti | Expoziţie caritabilă pentru refacerea Schitului românesc de la Iordan

Expoziţia cu vânzare O epifanie în piatră şi duh. Să refacem Aşezământul Românesc de la râul Iordan a fost vernisată în după amiaza zilei de 19 mai 2017 în Sala Mare a Institutului Cultural Român din Bucureşti, informează Radio Trinitas.

La inițiativa artistei Silvia Radu, expoziţia este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România cu scopul de a colecta fonduri pentru refacerea Schitului românesc de la Iordan.

Evenimentul a fost deschis de istoricul de artă Doina Mândru și reuneşte lucrări a 54 de artişti, membri reprezentativi ai Uniunii Artiştilor Plastici din mai multe filiale ale ţării. Avem de a face cu o ofrandă picturală, o ofrandă care de data aceasta este adresată lui Iisus Hristos. Sunt aici prezenţi cei mai importanţi pictori ai României, a spus Doina Mândru.

Ca delegat al Patriarhului Daniel la acest moment a participat PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, care a lăudat și apreciat inițiativa artiștilor.

Este o iniţiativă deosebită pentru că spiritualitatea se îmbină cel mai frumos cu arta şi frumosul dumnezeiesc se îmbină cu creativitatea, a spus ierarhul.

Expoziţia este deschisă în perioada 19-23 mai şi 5-12 iunie 2017.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…