Muzeul Naţional al Satului, 79 de ani de la înfiinţare

Bucureşteni, turişti din ţară şi străinătate, meşteri populari şi numeroase personalităţi au vizitat Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“, în perioada 15-18 mai, cu prilejul sărbătoririi celor 79 de ani de existenţă. Au fost patru zile pline de muzică, dans, evenimente culturale, din care nu au lipsit tradiţiile româneşti. Atât cei mari, cât şi cei mici s-au declarat încântaţi de momentul aniversar, mai cu seamă pentru că s-au putut bucura de autenticitatea satului românesc chiar în centrul Capitalei.

Pe malul lacului Herăstrău, în apropierea Palatului Elisabeta, vizitatorul de pretutindeni s-a putut delecta cu evenimente special concepute pentru sărbătorirea celor 79 de ani de la înfiinţarea Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“. Deschiderea oficială a muzeului a avut loc la 10 mai 1936, în prezenţa regelui Carol al II-lea, iar pentru public, cu o săptămână mai târziu, în 17 mai 1936.

Pe lângă numeroasele concursuri şi momente deosebite pregătite de organizatori, un loc aparte în programul manifestărilor l-a avut Festivalul culturii thailandeze, ediţia a V-a, şi inaugurarea unei ceainării. De asemenea, numeroşi vizitatori au putut fi văzuţi la târgul meşterilor populari, dar şi la expoziţii şi lansări de carte. Diverse grupuri şi ansambluri folclorice din ţară au cântat şi au dansat pentru iubitorii genului popular. În data de 16 mai, accesul în muzeu a fost gratuit de la ora 15:00 la ora 18:30, iar pe 18 mai a fost sărbătorită Ziua internaţională a muzeelor, tema din acest an fiind „Muzeele pentru o societate durabilă“.

(Mai multe detalii în Ziarul Lumina)

Comentarii Facebook


Știri recente