Muzeul Bucovinei a primit titulatura de muzeu de importanţă naţională

Muzeul Bucovinei a primit în 21 august 2019 din partea Guvernului României titulatura de muzeu de importanța națională, informează Ministerul Culturii.

„Colecțiile unicat la nivel național” reprezintă motivul care a stat la baza recunoașterii rolului important pe care instituția îl are în promovarea culturii românești.

Printre acestea se numără cetatea de Scaun a Sucevei, precum și colecții inedite în cadrul Muzeului de Științele Naturii, colecția de Scolytide și colecția de Malofage „Ștefan Negru”.

Muzeul Bucovinei are ca obiect de activitate cercetarea, achiziţionarea, tezaurizarea, conservarea, restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional şi universal, legat de om şi mediul său, de istorie, artă, etnografie, ştiinţele naturii, planetariu-astronomie, cu rolul social de cunoaştere, educaţie şi petrecere a timpului liber.

A fost înființat în 4 ianuarie 1900, când intelectualii vremii au format Societatea „Muzeul” cu scopul de a păstra şi valorifica vestigiile istorice ale oraşului.

Foto credit: Muzeul Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente