Muzeul Bibliei inaugurat la Timișoara cuprinde 500 exemplare din întreaga lume

Muzeul Bibliei a fost inaugurat marți, 2 aprilie 2019 în incinta Bastionului Therezia din Timișoara.

Muzeul Bibliei cuprinde o expoziție temporară de 500 de exemplare de Biblii din întreaga lume aflate în colecția privată a dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei, informează Mitropolia Banatului.

La eveniment au participat: Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Călin Dobra, Președintele Consiliului Județean și Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara.

„Această manifestare are binecuvântarea cerului”, a subliniat Mitropolitul Banatului.

„Pot fi văzute mai mult de 500 de Biblii în diferite graiuri ale pământului; și putem observa în câte limbi ascultă Dumnezeu rugăciunile noastre pe care le rostim aici pe pământ”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

”Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu

Inițiativa organizării acestui eveniment a fost generată de dorința organizatorilor de a promova Sfânta Scriptură și de a sublinia influența pe care aceasta o are în istorie, artă, muzică și mai ales în viața personală a omului.

„Organizăm acest muzeu, cu scopul de a sublinia faptul că Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei.

Pe parcursul zilelor în care expoziția va fi deschisă (2-25 aprilie 2019) sunt anunțate la Bastionul Therezia întâlniri și dezbateri, cu profesori de teologie, preoți, cercetători ai Bibliei, scriitori.

La realizarea proiectului Muzeul Bibliei au contribuit ca parteneri : Mitropolia Banatului, Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, precum și alte asociații creștine din oraș.

Expoziția va fi deschisă până joi, 25 aprilie, zilnic între orele 09:00 – 17:00. Intrarea este liberă.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…