Muzeu digital cu peste 500 de capodopere din cele mai cunoscute muzee din Franța, inaugurat la Sibiu

La Sibiu a fost inaugurat sâmbătă un Muzeu digital cu peste 500 de capodopere din 12 instituții culturale și muzee naționale din Franța (precum Muzeul Luvru, Centrul Pompidou, Castelul Versailles, Muzeul Orsay, Filarmonica din Paris etc.).

Inaugurarea a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, aflat la ediţia cu numărul XXVI.

Muzeul digital, alături de un spațiu de realitate virtuală și un „FabLab” – loc destinat creativităţii şi inovaţiei, fac parte din conceptul Micro-Folie.

Micro-Folie este platforma culturală digitală concepută de Ministerul Culturii din Franţa şi coordonată de Muzeul Ştiinţei „La Vilette” din Paris.

Potrivit organizatorilor, muzeul virtual „le permite vizitatorilor să acceseze, prin intermediul unor tablete, informații despre picturi, spectacole de balet, dans contemporan, operă sau teatru, piese arhitecturale, obiecte din patrimoniul universal, dar și piese muzicale din repertoriul clasic sau modern”.

„Toate informațiile stocate în acest muzeu virtual sunt în română și franceză, iar bagajul informațional este în continuă creștere, întrucât printre scopurile acestui spațiu se află digitalizarea și promovarea, dincolo de granițele țării, a propriilor valori culturale”.

De asemenea, „echipați cu ochelari, telefoane și căști de ultimă generație”, vizitatorii vor putea accesa „aproximativ 40 de video-uri preluate de pe canalele Arte, pentru a experimenta, în varianta 360˚, explorări subacvatice, zboruri pe deasupra munților, dar și recitaluri de muzică ori vizite ghidate în muzee importante ale spațiului occidental”, au mai transmis organizatorii.

Mai multe informaţii cu privire la acest proiect pot fi accesate aici.

Foto credit: zonait.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Hirotesii la Reședința Patriarhală | FOTO

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit marţi în arhimandrit, iconom stavrofor, iconom sau sachelar 50 de preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor. Slujbele au fost oficiate în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Reședinței Patriarhale.  …