Muzeele ieșene promovate printr-o expoziție

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Clubul Fotografilor din Iași, Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași, Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași și Galeria de Artă din turnul Mănăstirii Golia din Iași a organizat luni, 5 mai 2014, vernisajul expoziției de fotografie „Muzee din Iași”, potrivit mmb.ro.

Cele 60 de fotografii prezintă câteva dintre muzeele Iașului. Evenimentul a avut loc în Galeria de Artă din turnul Mănăstirii Golia din Iași. În cadrul vernisajului, Carmen Chiorcea, directorul Asociației „Centrul de Promovare Turistică” Iași, a mulțumit membrilor Clubului Fotografilor pentru că au organizat expoziția „Muzee din Iași”.

De asemenea, Carmen Chiorcea a apreciat că prin intermediul expoziției vor fi promovate muzeele din Iași. „Această expoziție este o nouă acțiune de promovare a Iașului. Sper că ne veți ajuta să promovăm Iașul și cu o nouă expoziție cu o nouă temă. Voiam să vă spun câteva cuvinte despre fotografie, pentru că, de fiecare dată, lucrând cu dumneavoastră, mă surprindeți. Ceea ce faceți dumneavoastră este lăudabil și iată că, și prin intermediul acestor albume pe care le-am făcut împreună, muzeele din Iași sunt promovate și celor care nu pot să le viziteze. Dacă în trecut ar fi fost fotografi ca dumneavoastră, cu tehnica zilelor noastre, n-am mai fi fost puși în situația de a nu ști cum arăta cu exactitate Academia Mihăileană și alte clădiri din Iași, pe care nu le găsim în imagini. Iată ce înseamnă o fotografie. Nu este atât de simplu cum poate părea la început, când nu ne gândim prea mult ce se ascunde în spatele unei fotografii, motiv pentru care vă apreciem munca, deoarece vă sacrificați timpul dumneavoastră liber. Aceasta pentru că iubiți Iașul și doriți să-l promovați”, a spus Carmen Chiorcea. În continuare, Adrian Purice, membru al Clubului Fotografilor, a prezentat pe scurt lucrările expuse. „Când parcurgeți expoziția, vreau să încercați să înțelegeți ce a încercat să surprindă fiecare fotograf în parte. Avem fotografia în sine care ar trebui să vă spună ceva. Veți avea detalii din antropologie, detalii de ziduri, niște alegorii, cum ar fi muzeul lui Eminescu cu acel codru din spatele clădirii”, a explicat Adrian Purice.

La finalul manifestării, membrii Clubului Fotografilor au primit din partea Asociației „Centrul de Promovare Turistică” Iași câte un album cu fotografiile expuse. Fotografiile expoziției „Muzee din Iași” pot fi vizualizate până vineri, 30 mai 2014.

Comentarii Facebook


Știri recente