München: Lucrările de la Așezământul Bisericesc se apropie de final

„Avem speranța ca în câteva luni să ne mutăm şi să putem începe activitatea în Așezământul nou construit”, a notat Episcopul Sofian Braşoveanul într-o postare pe site-ul centrului de la finalul lunii octombrie.

Ierarhul s-a arătat recunoscător lui Dumnezeu pentru că „lucrările au înaintat cu bine și în acest an, chiar dacă cu anumite greutăți cauzate de pandemie” şi a subliniat că „la sfârșitul lunii noiembrie, când se împlinesc trei ani de la începerea lor, lucrările se apropie de finalizare”.

Părintele Episcop a prezentat stadiul lucrărilor pentru fiecare corp în parte.

La corpul A (biserică), a precizat Preasfinţia Sa, „momentan se lucrează intens la placarea cu piatră a bazei exterioare a bisericii”.

„În perioada următoare se va lucra în zona curţii de lumină din partea de sud a bisericii, unde trebuie placată cu piatră scara de acces exterior spre Sala Crucilor, trebuie realizată rampa de acces pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi gardul, împreună cu protecţia golului dinspre curtea de lumină. Treptele bisericii au fost placate de curând cu piatră, ca şi pridvorul acesteia”.

Când nu se va putea lucra la exterior, la corpul B urmează să fie efectuată placarea cu piatră a coridoarelor, a casei scărilor şi a unora din încăperi (magazin, holuri).

„Instalaţiile, mai puţin cele de curenţi slabi, au fost finalizate şi aici”, a notat ierarhul.

La corpul C (mănăstirea) lucrările sunt în cea mai mare parte finalizate.

Mai sunt de efectuat unele finisări la subsol, precum şi la coridorul subteran spre Sala Crucilor. De asemenea, mai urmează a fi efectuate nişte placări cu piatră la una din scările interioare cât şi la scara exterioară de acces în foişorul din care se intră în capelă. În luna septembrie au fost sfinţite şi apoi montate clopotele la locul lor.

La ambele corpuri, B şi C, este necesară montarea balustradelor şi a obiectelor sanitare.

La instalaţiile electrice se lucrează în continuare, peste tot existând încă aparatură de montat.

„După ce avem curentul definitiv, sperăm ca, în scurt timp, să primim şi contoarele de gaz şi apă, ca apoi să putem pune în funcţiune toate instalaţiile, şi să le facem probele şi recepţia”.

În curtea Aşezământului au fost finalizate toate traseele necesare instalaţiilor şi canalizării, au fost realizate amenajările exterioare la vest de corpul B şi la nord de corpul C, iar în curând va începe şi punerea pavajului de piatră cubică în curtea interioară.

În mesajul său, Episcopul vicar Sofian a mulţumit „celor implicaţi, care au contribuit şi vor contribui în continuare la realizarea acestei minuni”.

Centrul Bisericesc München este cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Situat la adresa Kastelburgstr. 84-88, 81245 München-Aubing, centrul cuprinde o biserică, o mănăstire și un centru comunitar parohial.

Biserica are hramurile Înălțarea Sfintei Cruci și Sf. Ier. Calinic de la Cernica. Așezământul mai are o capelă dedicată Sf. Cuv. Siluan Athonitul, considerat ocrotitor al centrului.

Lucrările la Aşezământul Bisericesc din München au început în noiembrie 2017.

Foto credit: Aşezământul Bisericesc din Munchen

Comentarii Facebook


Știri recente