Multiculturalitate și spiritualitate în Protoieria Caracal

„Cultural mix” este un proiect educațional realizat de către AIESEC și se adresează liceenilor din Caracal aflați în vacanță. Astfel, timp de două luni, tinerilor li s-a oferit oportunitatea de a asimila cunoștințe de bază în ceea ce privește limbile moderne. În felul acesta, peste 70 de liceeni au urmat 16 cursuri a câte două ore, împărțite pe modele de limba și cultura engleză și spaniolă, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Formatorii au fost oameni cu suflet, voluntari din Serbia și Turcia. De la ei elevii caracaleni au învățat să comunice într-un mod plăcut și „fără catalog”. Proiectul s-a desfășurat pe o durată de aproape două luni. Obiectivele stabilite i-au atras pe elevi, care au lucrat împreună subiecte precum „multiculturalitatea”, toleranța culturală, istoria locală și dezvoltarea personală, au învățat jocul de rol și munca în echipe. Accentul s-a pus pe munca practică și educația nonformală.

La finalul activității, elevii caracaleni le-au arătat voluntarilor din Serbia și Turcia că sursa lor principală de inspirație pentru gândurile și faptele bune pe lângă cele învățate la școală este învățătura Bisericii. Astfel, în timpul liber, ei au însoțit grupul voluntarilor și la bisericile și mănăstirile din Episcopia Slatinei și Romanaților, și la fântâna de la cetatea Sucidava, oferindu-le pe lângă ospitalitate și un moment de spiritualitate ortodoxă.

„Într-o lume în care discriminarea și violența devin tot mai mult apreciate, proiectul „Cultural mix” a reușit să aducă împreună oameni tineri din diferite zone, aflate nu demult în conflict”, a declarat Mihai Iagăru, elev la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” și motorul proiectului.

Comentarii Facebook


Știri recente